12 نکته برای عکاسی بهتر با موبایل

هادی پژهاننویسنده: هادی پژهان
بازدید: 750 بازدید
12 نکته برای عکاسی بهتر با موبایل

زمانی عکس گرفتن و عکاس بودن، یک هنر تمام عیار بود که نیاز به تخصص و تبحر زیادی داشت و به قول معروف کار هر کسی نبود.

آن روزها دوربین ها دیجیتال نبودند و گوشی موبایل وجود نداشت. خیلی ها با یک دوربین نگاتیوی و با همان کیفیت های پایین، عکسهایی می گرفتند که برخی از آنها در تاریخ ماندگار شد.

خلاصه اینکه همه نمی توانستند عکس بگیرند و در نتیجه همه به صورت تخصصی به دنبال عکاسی نبودند.

اما امروزه با وجود دیجیتالی شدن صنعت عکاسی، ظاهراً همه می توانند عکس بگیرند، اما همه نمی توانند عکاس شوند!

امروز دیگر گرفتن عکس‌هایی خارق‌العاده با موبایل عملا کار بسیار ساده‌ای است، البته تا زمانی که برخی نکات مهم در خصوص فوکوس، نوردهی، ترکیب‌بندی و ویرایش عکس را رعایت کنید.

مقاله امروز مجله اینترنتی دلفینیا قصد دارد 12 نکته برای عکاسی بهتر با موبایل را به شما آموزش دهد. پس با ما همراه باشید.

۱- پیش از عکاسی با موبایل حتما لنز دوربین را پاک کنید

خب زمانی این مسئله بسیار مهم بود و افراد اگر این مسئله را فراموش می کردند، بعد از ظهور و چاپ فیلمشان تازه متوجه می شدند که چه اشتباهی کرده اند.

اما اکنون اگر این مسئله مهم را فراموش کنید، خیلی راحت می توانید عکاسی خود را تکرار کنید. البته، اگر بدشانس نباشید و سوژه از دستتان نپریده باشد.

کثیفی مانع ورود نور به سنسور دوربین شده و درنتیجه روی عکس نقاط تار، لکه و مناطقی کدر ایجاد می‌کند. لنز تمیز رسیدن به عکس‌هایی شفاف و تمیز هنگام عکاسی با موبایل را تضمین می‌کند.

لازم است هر بار که گوشی را برای عکاسی از جیب خود خارج می‌کنید لنز آن را تمیز کنید.

برای این کار از یک دستمال نرم مخصوص لنز استفاده کنید. استفاده از دستمال‌های خشن موجب خراشیده شدن شیشه‌ی روی لنز شده و کیفیت تصویر دوربین گوشی را پایین خواهد آورد.

۲- مطمئن شوید بر روی سوژه فوکوس کامل انجام داده اید

مهم‌ترین چیزی که هنگام گرفتن یک عکس باید به آن توجه کنید قرار گرفتن سوژه‌ی اصلی در فوکوس کامل است.

در گوشی های آیفون و بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر برای تعیین نقطه‌ی فوکوس کافی است جایی را که سوژه‌ی شما قرار گرفته روی صفحه‌ی نمایش لمس کنید. آیفون برای تایید نقطه‌ی فوکوس انتخابی یک کادر زرد کوچک در آن نقطه نمایش می‌دهد.
اما اگر سوژه‌ی شما متحرک است، حتما درست پیش از گرفتن عکس نقطه‌ی فوکوس را انتخاب کنید تا از فوکوس صحیح سوژه مطمئن باشید. پس از گرفتن یک عکس شفاف از سوژه در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس بسیار زیادی که در دسترس هستند پس‌زمینه‌ی عکس را تار کرده و توجه بیشتری را به آن معطوف کنید.

۳- نوردهی را به‌صورت دستی تنظیم کنید

در دستگاههای  آیفون و شاید خیلی از گوشی های دیگر، امکان تنظیم نور، تنها با ضربه زدن به نقطه خاصی در صفحه موبایل که مد نظر شماست امکان پذیر می باشد.

نوردهی میزان تاریکی یا روشنی تصویر را مشخص می‌کند. واگذار کردن تنظیم نوردهی به دوربین همیشه ایده‌آل نیست. برای مثال اگر سوژه در بخش تاریک کادر قرار گرفته باشد این کار می‌تواند منجر به عکسی با نوردهی کلی بیش‌ازحد (over-exposed) شود یا بالعکس.

اگر دوربین گوشی شما اجازه‌ی تنظیم دستی میزان نوردهی (Exposure) را می‌دهد در این شرایط از آن استفاده کنید.

بخوانید
بررسی تخصصی گوشی موبایل سامسونگ Galaxy S20

4- دوربین را ثابت نگه‌دارید

عکاسی بهتر با موبایل با توانایی ثابت نگه داشتن دوربین، رابطه مستقیمی دارد.

در این شرایط دوربین گوشی موبایل مجبور است برای رسیدن نور کافی به سنسور از سرعت شاتر پایین‌تری استفاده کند. در این حالت هرگونه حرکت یا لرزش دوربین منجر به ثبت تصویری تار خواهد شد.

برای ثابت نگه‌داشتن گوشی و جلوگیری از تار شدن تصویر باید گوشی را با دودست محکم بگیرید یا آن را به سطحی سخت تکیه دهید. همچنین می‌توانید از یک سه‌پایه بهره بگیرید. انواع مختلفی از سه‌پایه‌ها وجود دارد که برای گوشی‌های مختلف مناسب هستند.

خرید سه پایه دوربین عکاسی

5- از زوم دیجیتال استفاده نکنید

برای عکاسی بهتر با موبایل سعی کنید که به صورت دیجیتال بر روی سوژه زوم نکنید. ترجیحاً اگر می توانید به سوژه نزدیکتر شوید.

اگر امکان نزدیک‌تر رفتن نبود بازهم بهتر است از زوم استفاده نکنید. به‌جای آن می‌توانید خودتان هنگام ویرایش با برش دادن عکس بیننده را به سوژه نزدیک‌تر کنید.

برش دادن تصویر پس از عکاسی به شما اجازه می‌دهد روی میزانی از تصویر که قصد حذف کردنش را دارید کنترل بهتری داشته باشید.

۶- قانون یک‌سوم را به کار ببرید

ایده‌ی اصلی قانون یک‌سوم این است که ترکیب‌بندی مرکزگریز (off-center) موجب خلق تصاویری جذاب‌تر خواهد شد. دوربین اکثر گوشی‌های هوشمند برای کمک به انتخاب ترکیب‌بندی بهتر امکان نمایش دادن تقسیمات (Grid) یک‌سوم روی صفحه‌ی نمایش را دارند. فعال نگه‌داشتن این تقسیمات به عکاسان تازه‌کارتر کمک می‌کند تا چشمان خود را در ترکیب‌بندی ورزیده کنند.

عکاسی بهتر با موبایل با رسیدن به فوکوس و نوردهی صحیح همیشه شدنی است. ولی ترکیب‌بندی مناسب هم به همان اندازه اهمیت دارد. بدون ترکیب‌بندی خوب احتمالا عکس‌های شما خیلی چشم‌نواز نخواهند شد.

قانون یک‌سوم از مفیدترین تکنیک‌های ترکیب‌بندی در عکاسی است. ازآنجاکه قانون یک‌سوم می‌تواند در تمام سبک‌های عکاسی برای تولید تصاویری جذاب‌تر و متعادل‌تر استفاده شود، فراگرفتن این مفهوم اهمیت بالایی دارد.
برای رعایت قانون یک‌سوم باید کادر را به‌صورت ذهنی توسط دو خط عمودی و دو خط افقی تقسیم‌بندی کنید. سپس عناصر مهم صحنه را در مسیر این خطوط یا محل تلاقی آن‌ها باهم قرار دهید. باید تلاش کنید سوژه روی یکی از خط‌های عمودی واقع شود. اگر خط افق در عکس دیده می‌شود بهتر است روی یکی از دو خط افقی قرار گیرد.

خرید انواع گوشی سامسونگ

۷- از خطوط برجسته‌ی راهنما (Leading Lines) بهره بگیرید

خطوط برجسته یا راهنما می‌توانند به ابزار بسیار مفید دیگری برای ترکیب‌بندی تبدیل شوند. استفاده از خطوط راهنمای پیش‌رونده در عکس کمک می‌کند چشم بیننده را روی سوژه‌ی اصلی متمرکز کنید و آن را به شکلی عمیق‌تر به درون تصویر بکشید.

این روش تکنیکی ساده است که از خطوط افقی، عمودی یا همگرا برای تمرکز بیشتر توجه روی سوژه‌ی اصلی تصویر بهره می‌گیرد.

۸- از زوایای دید (Perspective) مختلف عکاسی کنید

در هر محلی که عکاسی می‌کنید همواره بهتر است زوایای دید مختلف را در نظر بگیرید. اکثر عکاسان تازه‌کار در حالت ایستاده عکس می‌گیرند، ولی یکی از محاسن گوشی‌های موبایل این است که به دلیل ابعاد و وزن کم می‌توانید آن را در محل‌ها و حالت‌هایی به کار ببرید که دوربین‌های بزرگ‌تر به کار نمی‌آیند.

پس یادتان نرود که برای عکاسی بهتر با موبایل، خساست به خرج ندهید و از زوایای دید مختلف از سوژه خود عکس بگیرید.

۹- از پس زمینه های مبهم و گیج کننده استفاده نکنید

اگر پس‌زمینه‌ی عکس شلوغ باشد ممکن است توجه بیننده را از سوژه‌ی موردنظر منحرف کند. درصورتی‌که پس‌زمینه‌ی عکس شامل رنگ‌های متضاد و گیج‌کننده‌ی زیادی بود، بهترین راه‌حل تبدیل کردن عکس به یک عکس سیاه‌وسفید است.

بخوانید
بررسی تخصصی گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو

با حذف کردن تمام رنگ‌ها، حواس‌پرتی ناشی از آن‌ها هم از میان خواهد رفت. این یک تکنیک اصولی برای عکاسی بهتر با موبایل می باشد.

راه‌حل دیگر این است که به‌کلی از پس‌زمینه‌های شلوغ اجتناب کنید. یک روش ساده این است که ارتفاع زاویه‌ی دید خود را کم کرده و از آسمان به‌عنوان پس‌زمینه‌ی عکس بهره بگیرید.

۱۰- چندین عکس بگیرید

اگر چیزی دیدید که توجه شما را جلب کرد با گرفتن یک عکس انتظار رسیدن به بهترین نتیجه را نداشته باشید. شانس رسیدن به عکسی خوب در همان اولین برداشت بسیار اندک است. بهتر است از زوایا و فواصل مختلف عکس بگیرید.

خساست به خرج ندهید. چرا که شما با میزان حافظه بالای گوشی خود می توانید عکسهای زیادی بگیرید.

پس برای عکاسی بهتر با موبایل خود، از سوژه تان چندین عکس بگیرید و در آخر بهترین یا بهترین ها را انتخاب کنید.

۱۱- از حالت پانوراما (Panorama) استفاده کنید

گاهی شرایط خاصی پیش می‌آید که استفاده از دوربین استاندارد قادر به ادای حق مطلب در مورد صحنه‌ای که قصد عکاسی از آن را دارید نیست. برای مثال ممکن است بخواهید از یک منظره‌ی گسترده، یک دورنمای شهری یا یک ساختمان عریض عکس بگیرید ولی امکان گنجاندن کل صحنه در یک قاب وجود نداشته باشید. در این شرایط حالت پانوراما به کار می‌آید.
به‌طورمعمول شیوه‌ی کار حالت پانوراما به ‌این‌ترتیب است که باید گوشی را در حالت عمودی (Portrait) به سمت گوشه‌ی چپ صحنه‌ای که قصد عکاسی از آن را دارید گرفته و پس از فشردن دکمه‌ی شاتر به‌آرامی به سمت راست صحنه بچرخید. با رسیدن به انتهای صحنه می‌توانید دکمه‌ی شاتر را بار دیگر بزنید تا کار ثبت تصویر متوقف شود. هر چه این حرکت افقی آرام‌تر و یکنواخت‌تر باشد نتیجه‌ی بهتری حاصل خواهد شد.

تبلیغات راهنمای خرید کارت حافظه

12- عکس‌های خود را بیش‌ازحد ویرایش نکنید

بسیاری از عکاسان تازه‌کار با این تصور که استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس می‌تواند یک عکس بد را به عکسی خوب بدل کند مرتکب اشتباه می‌شوند.

ما در طول سالیان زیاد به‌قدر کافی تلاش خود را در این زمینه کرده‌ایم و از روی تجربه می‌دانیم که این تصور اشتباه است.
پیش از استفاده کردن از هر اپلیکیشنی باید ابتدا روی رسیدن به عکسی شفاف با ترکیب‌بندی قوی تمرکز کنید. اپلیکیشن‌ها می‌توانند برای تقویت یک عکس خوب مفید باشند ولی در مورد عکس‌های بد این‌طور نیست. در بنابراین تنها افکت‌هایی را به عکس خود بیفزایید که زیبایی طبیعی عکس را بهبود می‌بخشند. هنگام کار کردن با تنظیمات نوردهی و رنگ مراقب پدیدار شدن گرین و اشباع بیش‌ازحد رنگ‌ها باشید. اگر حس کردید در استفاده از یک گزینه افراط شده آن را به عقب برگردانید.

سخن پایانی

نکته‌هایی که گفته شد می‌توانند در مسیر گرفتن عکس‌هایی بسیار بهتر با گوشی موبایل به شما کمک کنند. البته برخی از این نکات مانند استفاده از خطوط راهنما و قانون یک‌سوم فارغ از این‌که با چه دوربینی عکس بگیرید مفید خواهند بود. مهم‌ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که به عکاسی ادامه دهید و از آن لذت ببرید!

دسته بندی مجله موبایل
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
مبلغ نهایی:
15,760,000 تومان
ورود به سایت