بررسی تخصصی گوشی موبایل Motorola G8 Power Lite

هادی پژهاننویسنده: هادی پژهان
بازدید: 968 بازدید
بررسی تخصصی گوشی موبایل Motorola G8 Power Lite

موتورولا امروزه به خاطر گوشی‌های میان‌رده سری موتو جی (Moto G) خود توانسته شهرتی به دست آورد و تا همین امروز، بیش از 5 مدل از هشتمین نسل این خط تولید روانه بازار شده است. در این میان، موتورولا موتو جی 8 پاور (Motorola Moto G8 Power) به خاطر نمایشگر بزرگ، چندین دوربین، اسپیکرهای استریو و باتری باظرفیتی که دارد، پیشرفته‌ترین عضو این خانواده به شمار می‌رود.

در بین تمام محصولاتی که موتورولا تولید کرده، مدل‌های موتو پاور (Moto Power) تمرکز ویژه‌ای روی دوام باتری دارند به همین دلیل مدل موتو جی 8 پاور نیز از این قانون پیروی می‌کند و با منبع نیروی 5000 میلی‌آمپری و توانایی پشتیبانی از شارژ سریعی که دارد، می‌تواند تا سه روز به راحتی پاسخگوی نیازهای افراد باشد.

نمایشگر 6.3 اینچی و LCD این تلفن همراه با توجه به حفره سیاه رنگ موجود در بالای خود استانداردهای سال 2020 را دنبال کرده است. ضمن اینکه رزولوشن 1080p آن برای یک موبایل میان‌رده فراتر از انتظار می‌باشد. شاید ذکر این نکته هم جالب باشد که کمپانی سازنده وعده داده محتواهای به نمایش درآمده در این موبایل بسیار شفاف و درخشان خواهند بود.

در مطلب امروز به عنوان راهنمای خرید گوشی موتورولا موتو جی 8 پاور در خدمت شماییم.

moto g8 power pic 1

بررسی طراحی Motorola G8 Power Lite

نمی‌توان موتو جی 8 پاور را یک گوشی کامپکت و سبک دانست چرا که در آن یک باتری باظرفیت به کار رفته است. با این وجود، این دستگاه بسیار خوش دست بوده و ابعاد نسبتاً بزرگ آن اصلاً احساس نمی‌شود زیرا اطرافش منحنی بوده و طراحی آن توسط مهندسان موتورولا بسیار متفکرانه انجام شده است.

جنس بدنه این موبایل هم هیچ چیز خارق‌العاده‌ای ندارد چرا که همچون بسیاری از گوشی‌های دیگر، این محصول موتورولا از پلاستیک تولید شده و نمایشگر آن با یک پوشش ساخته شده توسط یک کمپانی ناشناس، محافظت شده است. تمام بدنه گوشی در برابر قطرات آب مقاوم می‌باشد و این یعنی اگر در جایی باران بارید نباید نگرانی به دل خود راه دهید. بیشتر تولیدکنندگان این روزها تأییدیه P2i را برای تولیداتشان دریافت و سعی می‌کنند در شیوه ساخت محصولاتشان فضای خالی کمتری باقی بگذارند.

نمای جلویی گوشی مورد بحث ما کاملاً صاف بوده و اگر پوشش محافظ 2.5 بعدی که تا کناره‌ها کشیده شده را به حساب نیاوریم، این موضوع راحت‌تر برایمان قابل درک خواهد بود. حاشیه‌های اطراف نمایشگر نیز تقریباً باریک و کوچک بوده و خوش‌بختانه حفره سیاه رنگ بالای آن هم زیاد بزرگ نیست. البته در اطراف ناچ شاهد کاهش نور نمایشگر هستیم ولی از آن جایی که پنل LCD می‌باشد، نباید نسبت به این موضوع حساسیت به خرج داد.

خودِ صفحه نمایش 6.4 اینچی است و گوشه‌های گردی دارد. رزولوشن آن به 1080p+ رسیده و نسبت بدنه به تصویر آن 19:9 است. به نظر می‌رسد این نمایشگر درخشندگی زیادی دارد و رنگ‌ها در آن بسیار دقیق هستند اما وقتی در مورد آزمایشات تخصصی صحبت می‌کنیم، می‌توانیم نتایج دقیق‌تری به دست بیاوریم.

شکاف بالای صفحه نمایش شکاف مخصوص اسپیکری که به عنوان میکروفون نیز استفاده می‌شود را مخفی می‌کند. یکی از نقاط قوت این اسپیکر، تعادل موجود میان صداهای پخش شده و میزان شدت آنها می‌باشد؛ نکته‌ای که امروزه خیلی کم و به ندرت شاهد آن هستیم.

موتورولا فریم این محصول خود را از جنس پلاستیک ساخته بنابراین کمی انحنا در این قسمت مشاهده می‌شود. ضمناً، پوشش براق کننده روی چارچوب هم به لغزنده بودن آن کمک کرده است. همچنین، این شیوه طراحی باعث خواهد شد اثرات انگشت راحت روی قاب موبایل باقی بمانند.

با مشاهده اطراف این موبایل می‌توانید ببینید که در بالا جک هدفون 3.5 میلی‌متری، در سمت چپ اسلات سیمکارت، در پایین پورت USB-C و در پایین اسپیکر جای‌گیری کرده‌اند. در سمت راست هم شاهد حضور دکمه‌های کاهش و افزایش صدا هستیم.

قاب پشتی این تلفن همراه بسیار زیباست و به خاطر اینکه پوشش آن حالت راه‌راه دارد، افکت‌های نوری خاصی روی آن ایجاد می‌شوند. یک لایه اضافی از جنس پلاستیک هم به ایجاد شدن و زیباتر جلوه دادن افکت‌ها کمک شایانی می‌کند.

بخوانید
13 حقیقت جالب در مورد شرکت سامسونگ

در این قسمت چهار لنز به عنوان دوربین اصلی فعالیت می‌کنند که لنز اولترا واید 8 مگاپیکسلی اولین مورد بوده و کاملاً از سایر حسگرها جداست. در ادامه یک لنز 16 مگاپیکسلی اصلی، 2 مگاپیکسلی مکرو و 8 مگاپیکسلی تله فوتو حضور یافته‌اند. برآمدگی این چهار لنز کمتر از 1 میلی‌متر است.

دیگر ویژگی حاضر در قاب پشتی، سنسور اسکنر اثر انگشتی می‌باشد که روی آن لوگوی موتورولا حک شده است. از مزایای بارز این حسگر امنیت بالا و سرعت زیادش می‌باشد.

به خاطر شیوه طراحی نسبتاً بزرگ و سنگینی که دارد، موتو جی 8 پاور بسیار خوش‌دست است اما نباید لغزندگی آن را فراموش کنیم. به طور کلی مشکلی با ظاهر و جلوه این تلفن همراه نخواهید داشت و علی‌رغم اینکه باتری آن بسیار بزرگ است اما هیچ سنگینی احساس نخواهید کرد. البته اگر تمایلی ندارید تا از این گوشی لیز استفاده کنید، می‌توانید از قاب ژله‌ای فروخته شده همراه با آن بهره ببرید. این گارد باعث جلوگیری از آسیب دیدن قاب پشتی خواهد شد.

در مجموع شیوه طراحی موتو جی 8 پاور قابل قبول بوده و ترندهای امروزی دنیای فناوری اطلاعات را در خود جای داده است. ضمناً، پوشش مقاوم در برابر قطرات آب این موبایل هم تا حدودی خیال افراد را راحت می‌کند.

خرید گوشی موتورولا موتو جی 8 پاور

بررسی صفحه نمایش Motorola G8 Power Lite

همان‌طور که پیش از این هم گفتیم، این محصول موتورولا از یک نمایشگر 6.4 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1080p+ و نسبت بدنه به تصویر 19:9 بهره می‌برد. در گوشه بالا سمت راست این پنل یک نقطه سیاه رنگ برای قرارگیری دوربین سلفی مشاهده می‌شود و گوشه‌ها نیز تا حدودی منحنی هستند.

رزولوشن دقیق این صفحه نمایش 2300*1080 و تراکم پیکسلی آن 399 پیکسل بر هر اینچ می‌باشد. لازم به ذکر است که نام شرکت سازنده محافظ به کار رفته روی نمایشگر مشخص نیست.

بررسی باتری و عملکرد شارژدهی Motorola G8 Power Lite

گوشی مورد بحث ما از وجود یک باتری 5000 میلی‌آمپر بر ساعت بهره می‌برد که طبق ادعای موتورولا می‌تواند با استفاده معمولی تا سه روز دوام بیاورد. این دستگاه از شارژر سریع 18 واتی موسوم به TurboCharge پشتیبانی می‌کند و این یعنی در عرض 30 دقیقه 29 درصد باتری پر خواهد شد.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، این تلفن همراه در آزمایشات تخصصی توانست امتیاز بالای 136 ساعت را به دست آورد. ضمن اینکه این موبایل در آزمایش‌های تماشای ویدیو، برقراری تماس و وبگردی نیز فوق‌العاده کار کرد.

moto g8 power pic 2

بررسی سیستم عامل و رابط کاربری Motorola G8 Power Lite

موتو جی 8 پاور جزو گوشی‌هایی نیست که سیستم عامل آن اندروید وان باشد چرا که امکانات تازه‌ای به رابط کاربری آن اضافه شده‌اند. با این همه، این موبایل پوسته نرم‌افزاری نسبتاً ساده‌ای دارد که به اندروید 10 خام شبیه است.

شیوه ناوبری موجود در این دستگاه مبتنی بر حرکات بوده و موتورولا در پایین نمایشگر نیز یک خط ممتد را اضافه کرده است. کشیدن این خط به سمت بالا شما را به هوم اسکرین خواهد برد و کشیدن انگشت به سمت بالا و نگه داشتن در میانه‌های نمایشگر، اپلیکیشن‌های اخیر را اجرا می‌کند. کشیدن انگشت به کناره‌های این خط هم نرم‌افزارهای تازه استفاده شده را اجرا خواهد کرد. اگر می‌خواهید برگردید نیز فقط کافی است انگشتتان را از لبه‌های صفحه نمایش به داخل بکشید. در سمت دیگر، چنان‌چه دوست دارید هنوز هم از دکمه‌های ناوبری استفاده کنید، باید گزینه مربوطه را از تنظیمات فعال نمایید.

اپلیکیشن Moto این رابط کاربری دارای چندین گزینه برای کار کردن با گوشی است. برای مثال، می‌توان با تکان دادن دست مانند حرکات کاراته، چراغ فلاش LED را روشن کرد و یا انگشت را به حالت بشکن زدن تکان دهید تا اپلیکیشن دوربین اجرا شود. به علاوه، با کشیدن سه انگشت از بالای نمایشگر اسکرین شات بگیرید و با حرکات دیگر صدای تماس‌های دریافتی را ساکت کنید.

بخوانید
راهنمای خرید پرینتر HP

جدای از موارد گفته شده، سایر امکانات این رابط کاربری همان‌هایی هستند که گوگل همراه با اندروید 10 عرضه کرده است. البته باید به رنگ سبز دکمه‌های قسمت تنظیمات سریع هم اشاره کنیم.

moto g8 power pic 3

 

بررسی دوربین Motorola G8 Power Lite

در قاب پشتی موتو جی 8 پاور چهار لنز به عنوان دوربین اصلی فعالیت می‌کنند و هر کدامشان نیز توانایی‌های خاص خودشان را دارند. ساختار این دوربین به شرح زیر است:

16 مگاپیکسلی اصلی

8 مگاپیکسلی اولترا واید

8 مگاپیکسلی تله فوتو برای زوم 2 برابری و عکسبرداری پرتره

2 مگاپیکسلی مکرو

چراغ فلاش LED

لنز اصلی 16 مگاپیکسلی یک سنسور 1 تا 2.8 اینچی با اندازه 1.12 میکرومتری است و دریچه دیافراگم f./1.7 را داشته و می‌تواند فاصله 26 میلی‌متری را پوشش دهد. در این سنسور همچنین، ویژگی فوکوس خودکار تشخیص فاز وجود دارد.

لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید 1 تا 4.0 اینچی بوده و دارای ابعاد 1.12 میکرومتری با دریچه دیافراگم f/2.2 و توانایی پوشش 13 میلی‌متری است. در این حسگر، نحوه فوکوس کردن به شکل ثابت می‌باشد.

در این محصول موتورولا همچنین، یک لنز 8 مگاپیکسلی تله فوتو برای زوم اپتیکال 2 برابری و عکسبرداری پرتره وجود دارد. این سنسور 1 تا 4.0 اینچی دارای ابعاد 1.12 میکرومتری بوده و دریچه دیافراگم f/2.4 را داشته و می‌تواند سوژه‌ها تا فاصله 52 میلی‌متری را پوشش دهد. سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز هم در این حسگر وجود دارد. نکته عجیب اینکه، وقتی با این لنز تصویربرداری می‌کنید، عکس‌هایی که ذخیره می‌شوند 16 مگاپیکسلی هستند.

آخرین لنز هم یک سنسور 2 مگاپیکسلی مکرو 1 تا 5.0 اینچی با دریچه دیافراگم f/2.2 می‌باشد. فوکوس خودکار برای این حسگر وجود داشته و می‌تواند سوژه‌های قرار گرفته در فاصله بین 2 تا 8 سانتی‌متری را شناسایی کند.

برای تصاویر سلفی نیز یک لنز 16 مگاپیکسلی کواد پیکسلی استفاده شده است. این سنسور دارای دریچه دیافراگم f/2.0 و فوکوس خودکار می‌باشد. از آن جایی که این حسگر به نوعی کواد بایر به حساب می‌آید، به صورت پیش‌فرض تصاویر 4 مگاپیکسلی می‌گیرد اما می‌توان در صورت نیاز آنها را به 16 مگاپیکسلی ارتقا داد.

moto g8 power pic 5

جمع بندی نهایی

موتورولا موتو جی 8 پاور حداقل روی کاغذ گوشی قابلی است اما در واقعیت چیز دیگری به اثبات می‌رسد. نمایشگر آن کیفیت قابل‌قبولی داشته و دوربینش نیز در حد و اندازه خودش خوب کار می‌کند اما سرعت عملکرد و کیفیت تصاویر و ویدیوهای آن را نمی‌توان مناسب دانست. در نهایت باید به رابط کاربری و سیستم عامل آن اشاره کنیم و بگوییم پلتفرم آن اندروید 10 بوده ولی برخی امکانات جزئی هم توسط کمپانی سازنده به آن اضافه شده است.

با این وجود، یکی از نقاط قوت این موبایل، بدون شک باتری و دوام طولانی‌مدت آن است. چرا که همان‌طور که موتورولا وعده داده به اندازه سه روز می‌تواند استقامت داشته باشد (در صورت استفاده معمولی) بنابراین پسوند پاور در ادامه آن کاملاً به جا استفاده شده است. در این میان، نباید نگرانی به دل خود راه دهیم چرا که با یک شارژر 18 واتی بسیار سریع می‌توان منبع نیروی 5000 میلی‌آمپری را در کمترین زمان ممکن شارژ کرد.

شاید برخی‌ها با خود بگویند که این تلفن همراه باتری بادوام و نمایشگر باکیفیتی دارد ولی دیگر این موارد نمی‌توانند تضمین کننده مورد استقبال واقع شدن یک گوشی باشند. چیزی که در این دستگاه بهتر می‌بود وجود داشته باشد، عملکرد سریع و کیفیت تصاویر بهتر می‌باشد. همان‌طور که گفتیم، تصاویری که این موبایل به ثبت می‌رساند، در حد و اندازه یک گوشی میان‌رده با این قیمت نیستند.

moto g8 power pic 4

نقاط قوت

بسیار مستحکم و شیوه طراحی ضد قطرات آب

صفحه نمایش بزرگ، درخشان، با کنتراست بالا و مجهز به یک بریدگی کوچک

اسپیکرهای استریو با کیفیت صدای بالا

دوربین اصلی توانمند با چهار لنز

بهره‌مندی از نسخه خام اندروید 10

نقاط ضعف

سرعت بسیار پایین تراشه و عملکرد ضعیف نسبت به رقبا

سرعت پایین اندروید

کیفیت پایین تصاویر و ویدیوهای ضبط شده

سرعت پایین شارژ باتری

مجهز نبودن به NFC

دسته بندی راهنمای خرید راهنمای خرید گوشی موبایل گوشی هوشمند مجله موبایل نقد و بررسی گوشی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
مبلغ نهایی:
74,000,000 تومان
ورود به سایت