درباره زبان برنامه نویسی php و مزایا آن

زهرا آقاخانینویسنده: زهرا آقاخانی
بازدید: 442 بازدید

در این بخش می خواهیم به معرفی زبان برنامه نویسی PHP بپردازیم. سه حرفی که در کنار هم؛ نام یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب؛ پیش پردازنده ی هایپرتکست (ابر متن) PHP را تشکیل می دهند. در حالی که ممکن است در نگاه اول این کلمه مخفف شده برای تان آسان به نظر برسد؛ آمارها حاکی از آن است که زبان برنامه نویسی PHP زبان ساده ای نیست. این زبان امروزه در بیش از ۲۰ میلیون وبسایت و بیش از یک سوم سرورهای وب سایت جهان به کار گرفته شده است. اگر به این نکته فکر کنید که این زبان توسط داوطلبانی در کل دنیا به کار گرفته می شود و البته این که بدون هیچ هزینه ای آزادانه در دسترس است؛ قطعاً اعتراف می کنید که با یک شاهکار در برنامه نویسی مواجه هستید.

در طول چند سال گذشته؛ زبان برنامه نویسی PHP به صورت عملی به توسعه ی برنامه های وب سایتی داده محور تبدیل شده است که خصوصاً به دلیل مقیاس پذیری، سهولت در استفاده و پشتیبانی گسترده از پایگاه های داده و قالب های داده های مختلف بوده است. در این آموزش شما را به آرامی با دنیای PHP آشنا می سازد. برای این منظور از تاریخچه و ویژگی های PHP آغاز می کنیم. سپس شما را راهنمایی می کنیم تا بتوانید اولین برنامه PHP خود را بنویسید و اجرا کنید. پس بیایید آغاز کنیم:

تاریخچه ی زبان برنامه نویسی PHP

PHP در اصل، توسط یک توسعه دهنده ایجاد شد که راسموس لردورف نام دارد.

نسخه تاریخ انتشار
۱٫۰ ۸ ژوئن ۱۹۹۵
۲٫۰ ۱ نوامبر ۱۹۹۷
۳٫۰ ۶ ژوئن۱۹۹۸
۴٫۰ ۲۲ می ۲۰۰۰
۵٫۰ ۱۳ جولای ۲۰۰۴
۶٫x کنسل
۷ ۳ دسامبر ۲۰۱۵
۷٫۳ ۶ دسامبر ۲۰۱۸ (نسخه فعلی)

اگر با دیگر زبان های برنامه نویسی سمت سرور، مانند ASP.NET یا JSP آشنا هستید؛ ممکن است بخواهید بدانید چه ویژگی هایی در PHP وجود دارد که آن را به یک زبان ویژه تبدیل کرده است و نیز باعث می شود از سایر جایگزین های مناسب آن؛ متفاوت باشد. مهم ترین دلایل را در ادامه آورده ایم:

نوع عملکرد زبان برنامه نویسی PHP

اسکریپت هایی که در برنامه اصلی PHP نوشته می شود؛ سریع تر از آنهایی هستند که در دیگر زبان های اسکریپت نویسی، نوشته می شود. همچنین معیارهای متعدد مستقل دیگری وجود دارد که باعث می شود PHP در بین دیگر رقبای جایگزین مانند JSP، ASP.NET و PERL پیشرو باشد. موتور PHP 5.0 به طور کامل توسط یک بخش که مدیریت بخش حافظه بهینه شده را به عهده دارد؛ مجدداً طراحی شده است و به میزان قابل توجهی سریع تر از نسخه های قبلی است. به علاوه، شتاب دهنده های ثالثی نیز وجود دارد که می تواند عملکرد و زمان پاسخ دهی برنامه را حتی بیشتر بهبود ببخشد.

بخوانید
آموزش جامع نصب سرور XAMPP و اجرای اسکریپت PHP  روی آن

پرتابل بودن  PHP

PHP برای مایکروسافت ویندوز، یونیکس، سیستم عامل مک و OS/2 در دسترس است. برنامه های PHP بین پلتفرم های متفاوت به صورت پرتابل اجرا می شود. در نتیجه، یک برنامه PHP توسعه یافته روی مثلاً ویندوز، روی یونیکس نیز بدون مشکل قابل توجهی اجرا می شود. این قابلیت برای به کار گرفتن برنامه ها در پلتفرم های مختلف؛ حائز اهمیت است؛ به ویژه زمانی که قرار است برنامه های PHP در یک محیطی راه اندازی می شوند که چندین پلتفرم باهم کار می کنند. یا همچنین در هنگامی که تلاش بر آن است که به بخش های مختلف بازار پرداخته شود.

استفاده ی آسان از PHP

شاید این جمله داوینچی را شنیده باشید که گفته است: سادگی نهایت کمال است. با این معیار؛ PHP یک زبان برنامه نویسی بسیار پیشرفته است. سینتکس آن واضح و یکپارچه است، و با مستندات جامعی برای +۵۰۰۰ تابع همراه است که در توزیع های اصلی لحاظ شده است. این امر به طور قابل توجهی؛ زمان و دشواری های یادگیری را برای برنامه نویس های تازه کار و مبتدی کاهش می دهد. این یکی از دلایلی است که از PHP به عنوان یک ابزار نمونه سازی سریع برای برنامه های مبتنی بر وب؛ استفاده می شود.

آموزش صفر تا صد php

منبع باز بودن PHP

PHP یک پروژه منبع باز است- این زبان برنامه نویسی توسط یک تیم از داوطلبان در سراسر جهان توسعه داده شده است که کد منبع آن را به رایگان در وب قرار می دهد؛ و بدون پرداخت هزینه های مجوز یا سرمایه گذاری روی سخت افزار یا نرم افزارهای گرانقیمت؛ می توان از آن استفاده کرد. به این ترتیب، بدون تحت تأثیر قرار گرفتن انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان سیستم؛ هزینه های توسعه نرم افزار کاهش می یابد. ماهیت منبع باز بودن کد؛ بیشتر بدان معنی است که هر توسعه دهنده ای در هر نقطه؛ می تواند به درخت کد و خطاها رسیدگی کند و اصلاحات احتمالی را پیشنهاد بکند؛ به این ترتیب محصول مان بسیار پایدار و قدرتمند است که اشکالات پس از کشف؛ سریعاً – بعضی اوقات طی چندین ساعت- برطرف می شود.

بخوانید
آموزش جامع نصب سرور WAMP و اجرای اسکریپت PHP روی آن

پشتیبانی از اپلیکیشن شخص ثالث

یکی ازتوانایی های PHP آن است که این برنامه از ابتدای معرفی؛ طیف گسترده ای از پایگاه داده های متفاوت، از جمله MySQL، PostgreSQL، Oracle و سرور مایکروسافت SQL را پشتیبانی می کند. نسخه ۵٫۳ PHP از بیش از ۱۵ موتور پایگاه داده متفاوت پشتیبانی می کند؛ و یک API متداول برای دستیابی به پایگاه داده دارد. پشتیبانی از XML باعث می شود که اسناد XML را بتوان به سادگی خواند و نوشت، هرچند آنها ساختار داده های بومی PHP هستند؛ دستیابی به مجموعه های گره XML با استفاده از Xpath انجام می شود و XML به دیگر فرمت ها با استفاده از استایل شیت های XSTL تبدیل می شوند.

پشتیبانی عمومی

یکی از نکات جالب در مورد یک زبان با پشتیبانی عمومی مانند PHP ، دسترسی آن به خلاقیت و تخیل صدها نفر از توسعه دهندگان در سراسر جهان است. در درون جامعه ی PHP ، ثمرات این خلاقیت را می توان در PEAR، توسعه ی PHP و مرکز ذخیره سازی برنامه ها و PECL؛ کتابخانه جامعه ی توسعه پی اچ پی پیدا کرد که شامل صدها ویدجت و توسعه ی کارآمد می باشد، که برنامه نویسان می توانند از آنها استفاده کنند تا بدون دردسر از قابلیت های جدید PHP استفاده کنند. استفاده از این ویدجت ها معمولاً یک جایگزین به صرفه از نظر زمان و نیز اقتصادی برای کد نویسی کد شخصی شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر باید به مقاله ی آموزشی بعدی مراجعه کنید.

منبع: سریع آسان

دسته بندی آموزش زبان برنامه نویسی php
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
1 × 19,700,000 تومان
1 × 7,000,000 تومان
1 × 33,000,000 تومان
مبلغ نهایی:
82,200,000 تومان
ورود به سایت